Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában megvalósuló kétfordulós rendezvény minden évben kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

Kálóczi Márk, Szekeres Dániel és Telegdi Ádám a szakmai zsűri értékelése, valamint a szponzori feladatok eredményei alapján győztek, megelőzve a második helyezett Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumot képviselő, Katona Kristóf, Oláh Péter és Papp Dávid alkotta gárdát. A Kaesz által delegált másik csapat tagjai, Kajli Zsolt Attila, Kokas Gábor és Hasulyo Krisztián a harmadik helyet szerezték meg.

Az idei gyakorlati feladat egy kis szekrény elkészítése volt, melyet Csicsics Gergő tervezett. A gőzölt bükkfából, valamint fenyőfából álló bútor tolóajtóval, rejtett fiókkal és polcos-rakodós résszel is rendelkezik. A zen hangulatú bútor legyártása számos ponton megkívánja majd a vizsgázók felkészültségét: éleken lévő lécbetét, fasíneken közlekedő ajtó, félig takart fecskefarkú fogazás, egy darabból álló ívelt lábszerkezet stb.

A 15 versenyző csapat közül senki nem távozott üres kézzel. A Festool már a verseny során ajándékkal kedveskedett nekik. A bronzérmes csapat tagjai egy-egy MANO szerszámosládát vihettek haza, benne egy NAREX fanyelű asztalosvéső készlettel, átfordítható nyelű, 250 mm-es PILANA illesztőfűrésszel, gérvágó ládával és egy műanyag nyelű PILANA rókafarkú fűrésszel a ZOMKO Kereskedelmi Kft. jóvoltából, valamint egy Falco ajándékcsomagot is kaptak. Utóbbinak a második és az első helyezett is örülhetett, ezen kívül az ezüstérmes csapat tagjai kaptak fejenként egy-egy Milesi ajándékcsomagot, amelynek tartalma: F-160 Plus S HPS festékszóró, sűrített levegő gyorscsatlakozással, RAL Kromosystem színkártya, vastaglazúr színminta, kültéri Classic kihajtható vékonylazúr és lucfenyő kihajtható vékonylazúr színminta. A győztesek pedig egy-egy értékes Festool TXS Li 2,6-Plus akkus fúró-csavarbehajtót nyertek.

Amíg a tanulók a tanműhelyben dolgoztak, kísérő tanáraik számára a verseny szponzorai tartottak előadásokat, valamint workshop beszélgetésen vettek részt a faipart és a faipari oktatást érintő témákkal.

A ZOMKO Kereskedelmi Kft. ezúton is gratulál a győzteseknek!

További információk: Faipar.hu