2024. május 7-10. között került megrendezésre a MACH-TECH és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttes a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az eseményen a különböző ipari ágazatok szereplői mutatták be a legújabb szakmai újdonságokat, költséghatékony ipari megoldásokat és az Ipar legfrissebb fejlesztéseit.

Egy időben került megrendezésre a MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás. 14 ezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. Idén 16 országból érkezett 450 kiállító, akik több mint 12 ezer négyzetméteren mutatták be fejlesztéseiket szakembereknek és érdeklődőknek, akik megoldásokat és válaszokat keresnek vállalatuk különböző kihívásaira az ipar és járműgyártás területén.

Az idei szakmai rendezvények, kerekasztal-beszélgetések és továbbképzések rendkívül sikeresek voltak. Kiemelkedett az MMSZ III. Műanyagipari konferencia, a Join-Trans „Vasúti Járművek Hegesztése és Gyártása” konferencia, a munkavédelmi konferencia, valamint a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara továbbképzési pontokat adó konferenciája. A kiállításon megépített Application Zone „mini gyárát” csaknem kétszázan látogatták meg, a Járműipari beszállítói B2B találkozón pedig 328 személyes kapcsolatfelvétel történt. A Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyt a BME FRT csapata nyerte meg.

A ZOMKO Kereskedelmi Kft. munkatársai a szakkiállítás előkészületeinél idén is törekedtek a beszállítói partnerei közül az esemény témájához leginkább illeszkedőket kiválasztani, így esett a választás a WEILER, a FLOTT, a WIHA és az URKO márkák kiemelt bemutatására, amin keresztül a kilátogatók betekintést nyerhettek a kéziszerszámok, szakipari szerszámok, csiszolás és forgácsolás technikai megoldásokba. A WIHA cég személyesen is képviseltette magát a látogatók teljeskörű informálása és munkánk segítése érdekében. Ezúttal köszönjük az ő munkájukat is.

A látogatok kipróbálhatták a WIHA újdonságait, köztük a kiállítás hetén megjelent lámpákkal és az új PocketDrive elektromos csavarozóval. A WEILER cég megújult METALYNX 2.0 vágó- és tisztítókorongjai és egyedi csiszolástechnikai megoldásai is felkeltették a figyelmet. Az érdeklődök az URKO általános és egyedi felhasználásra szánt professzionális szorítóit pedig egy szorítóerő tesztelő eszközön tudták tesztelni. A megbízhatóságáról híres FLOTT márkájú fúrógépeket személyesen is tesztelhették. Különösen népszerű volt az oszlopos fúrón kipróbálható folyatófúrás. Az eszközök gyors, egyszerű kezelőfelülete és magabiztos működése sok látogató figyelmét felkeltette.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kiállításon való részvételünk rendkívül sikeres volt. Sok új tapasztalattal és élménnyel gazdagodtunk. Köszönjük minden kereskedelmi partnerünknek és látogatónknak, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Legközelebb is ismét várunk mindenkit standunkon!