2022. május 10-13. között került megrendezésre a MACH-TECH és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttes a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, mely a különböző ipari ágazatok szereplőit vonultatta fel, a szakmai újdonságokat, a költséghatékony ipari megoldásokat és az Ipar 4.0 legújabb „hódításait” mutatta be.

Amilyen mértékben nőtt a magyar ipar teljesítménye az elmúlt öt évben, úgy bővült a régió legnagyobb ipari seregszemléje is. Idén A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 15 ország több mint 400 kiállítója mutatta be termékeit és fejlesztéseit a csaknem 15 ezer szakmai látogatónak. Magyarország legnagyobb üzleti-ipari találkozóját tavaly, a világjárvány miatt csak virtuális térben rendezhették meg, ezért is volt különösen fontos az idei, személyes találkozás a hazai és a nemzetközi piac szereplői számára.

Az eseményt számos, a szakmai partnerek és kiállítók által szervezett, magas színvonalú program kísérte. Ezeken szó volt a többi között az e-mobilitásról, az akkumulátorgyártásról, a hegesztéstechnika alapjairól, a digitalizációban rejlő lehetőségekről, a polimerek újra hasznosításáról, a papírmentes intralogisztikáról, a magyar hidrogén gazdaság fejlődéséről, a német-magyar technológiákról, a munkavédelem jövőjéről és a 3D nyomtatásról.

A ZOMKO Kereskedelmi Kft. munkatársai a szakkiállítás előkészületeinél idén is törekedtek a beszállítói partnerei közül az esemény témájához leginkább illeszkedőket kiválasztani, így esett a választás a WEILER, a FLOTT, a WIHA és a HANS márkák kiemelt bemutatására. A WIHA cég személyesen is képviseltette magát a látogatók teljeskörű informálása és munkánk segítése érdekében. Ezúttal köszönjük az ő munkájukat is. A WEILER cég esetén a látogatók megismerkedhettek az új METALYNX PRO és MAX termékcsaláddal, melyek gyors vágást, sima felületek hatékony csiszolását és látványosan hosszú élettartamot kínálnak.

Látogatóinknak lehetősége volt továbbá megtekinteni és saját kezükkel is kipróbálni több FLOTT márkájú fúrógépet, illetve kettősköszörűt és szalagcsiszolót. A legsikeresebb funkció a TB 13 PLUS típusú készüléken kipróbálható menetfúrás volt. A készülékek gyors, egyszerű kezelőfelülete és magabiztos működése sok látogató figyelmét felkeltette és csalt standunkhoz. Azok a látogatók, akik korábban még nem ismerték a FLOTT márkát, így személyesen is megtapasztalhatták az 1854 óta működő német cég által kínált professzionális minőséget.

Mindannyiunk nevében kijelenthetjük, hogy sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtunk. A kiállítás óriási volt, minden kereskedelmi partnerünknek és a közönségnek is ezúton köszönjük, hogy meglátogattak bennünket.