A fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztotta ki a díjat alapító három szervezet, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a kamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Közigazgatási területen Rácz Margit, a makói Návay Lajos Szakgimnázium gazdasági szakos tanára, a vállalkozási szektorban végzett munkájáért Bóka József, a Szegedi Vízmű Zrt. osztályvezetője, a kamara mellett működő Csongrád Megyei Békéltető Testület tagja vehette át a Csada László-díjat. A civilek közül Mózes János, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület elnökhelyettese kapta a rangos elismerést. A díjakat Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, Nemesi Pál, a megyei kamara elnöke, valamint Varga József, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke adta át.

A Fogyasztóvédelmi Világnap alkalmából átadták az elismeréseket azoknak a vállalkozásoknak is, amelyek felkerültek a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára, azaz ellenőrzésükkor nem találtak hibát. Most 11 vállalkozás, illetve egyéni vállalkozó – Horváth Cipó Kft., Opál Stukkó Kft., Orbán Lászlóné, Robtron Elektronik Kft., Rónasági Pékség Kft., Sáfa Hús Kft., Siket Lászlóné, Szabzo Kft., Szepesi Méhészet Kft., Temesvári Hús Kft., Zomko Kereskedelmi Kft. – vehette át a tanúsítványt.

Forrás: Délmagyar.hu