ZOMKO Kereskedelmi Kft.

Rövid Cégtörténet

Társaságunk 29 évvel ezelőtt, 1990 szeptemberében alakult.

1995-ben megvásároltuk jelenlegi szegedi telephelyünket, folyamatos fejlesztéssel bővítettük nagykereskedelmi tevékenységünket, majd 1996-ban elindítottuk kiskereskedelmi üzletünket. Áruskálánk meghatározó elemei a csiszolótermékek és kéziszerszámok lettek. Vevőkörünk igen széles: kiskereskedelmi üzleteinkből jellemzően végfelhasználók igényeit, nagykereskedelmi tevékenységünkön keresztül pedig nagy- és kiskereskedők igényeit elégítjük ki.

A cég stratégiájává a folyamatos, versenytársakat megelőző fejlődés vált. A megfogalmazott stratégiának megfelelően társaságunk kizárólagos importőri jogokat szerzett több külföldi gyártótól, és ezzel párhuzamosan telephelyek kiépítését kezdte meg az ország különböző régióiban. Ennek megfelelően 1998-ban Budapesten, 1999-ben Debrecenben, 2003-ban pedig Pécsen hoztunk létre kereskedelmi egységet.    

A következő mérföldkő 2006 decemberében érkezett. Budapesten telephelyet váltottunk, és létrehoztuk központi raktárunkat. A raktár létrehozása stratégiai fontosságú volt, hogy rugalmasabban és precízebben tudjuk kezelni az egyre bővülő árukészletet. Külföldi beszállítóink száma ugyanis mára megközelíti az ötvenet, melyek közül több, mint tíznek vagyunk kizárólagos forgalmazói. Az egyre összetettebb szerkezetű árukészlet kezelésére, valamint partnereink megnövekedett igényeinek hatékony feldolgozására 2008-ban elindítottuk új, egységes számítógépes vállalatirányítási rendszerünket.

A folyamatos magas színvonal biztosítása érdekében rengeteg munkát fektettünk a minőségbiztosításba is. 2000-ben megkezdtük társaságunk minőségügyi rendszerének kiépítését az MSZ EN ISO 9002:1996 szabványnak megfelelően. A minőségügyi rendszert sikeresen kialakítottuk és tanúsíttattuk. A tanúsítványt 2001. április 06.-án vettük át. A rendszer alkalmazásával munkánk pontosabbá, nyomonkövethetőbbé vált.

Minőségirányítási rendszerünk fenntartása továbbra is célunk, feladatunk, ennek érdekében rendszerünket az MSZ EN ISO 9001: 2009 szabványnak megfelelően átalakítottuk. Célunk és feladatunk az, hogy e rendszer tökéletes alkalmazásával ügyfeleink egy még megbízhatóbb üzleti partnert tudhassanak maguk mellett.